The Hague:
City and Facts

DE STAD


Den Haag. De stad waar een internationale gemeenschap vaart brengt in een wereld van bestuur, rechtspraak, cultuur en diplomatie. Waar genoten wordt van kunst, cultuur, gastronomie en vrije tijd. Waar de grandeur van weleer met een vooruitstrevende dynamiek nieuw leven wordt ingeblazen. Een stad om zaken te doen.

DE MENSEN


Den Haag trekt hoogopgeleide mensen vanuit de hele wereld aan. Niet voor niets houden de Verenigde Naties (het Internationaal Gerechtshof) en het Internationaal Strafhof hier hun zetel. En ligt het besteedbaar inkomen ruim boven het landelijk gemiddelde. Vandaar dat de meeste high-end stores van Nederland hier te vinden zijn.

BESTE BINNENSTAD


Den Haag telt ruim 50.000 bedrijven waarvan zo’n 10% actief is in retail. De gedeelde visie van de Gemeente en ondernemers op de ontwikkeling van Den Haag draagt bij aan de gezonde balans tussen grootwinkelbedrijven en kleine, specifieke shops met een eigen gezicht en karakter. Het resultaat: Den Haag mag zich tot 2015 Beste Binnenstad van Nederland noemen in de categorie ‘grote binnensteden’.

AANTAL BEZOEKERS


Jaarlijks bezoeken meer dan 30 miljoen mensen uit binnen- en buitenland Den Haag. Om uiteenlopende redenen. Den Haag is het toneel van congressen, culturele events, internationale rechtspraak en (internationale) politieke manifestaties. Kunstliefhebbers vinden hier talloze musea en er is een gevarieerd aanbod aan podiumkunsten en muziekfestivals. Madurodam, het Binnenhof en het strand van Scheveningen zijn het hele jaar een belevenis.

POLITIEK CENTRUM


Al vanaf 1584 zetelt de regering in Den Haag. In eerste aanleg omdat alle stadhouders en vorsten hier woonden, maar later waren staatsrechtelijke redenen hiervoor bepalend. Het politieke centrum wordt gevormd door het Binnenhof met de Ridderzaal en daaromheen parlements- en regeringsgebouwen. En het Torentje, de werkplek van de minister-president.

INWONERS


Het besteedbaar inkomen is 6% hoger dan landelijk gemiddeld. 45% van de beroepsbevolking is hoger opgeleid. 10% van de inwoners zijn kapitaalkrachtige expats.

KONINKLIJKE ZETEL


Het Koninklijk Huis maakt in Den Haag gebruik van Paleis Noordeinde als werkpaleis en Paleis Huis ten Bosch als Koninklijke residentie.

STADSSYMBOOL


De ooievaar, het stadssymbool van Den Haag, staat centraal in het gemeentewapen. De oorsprong: gekortwiekte ooievaars werden ooit gebruikt als opruimers op de vismarkten en ze zouden geluk brengen.
 
Zie ook:
Retail space
a shopper's garden of eden
STRIJK NEER OP DÉ A-LOCATIE VAN DEN HAAG: Winkelruimte huren in het Sijthoff betekent aanwezig zijn in het meest in he...
Sijthoff
ONTWIKKELING EN DESIGN: De architectuur van het Sijthoff gebouw zorgt ervoor dat het met recht een nieuwe landmark in h...