Sijthoff

ONTWIKKELING EN DESIGN


De architectuur van het Sijthoff gebouw zorgt ervoor dat het met recht een nieuwe landmark in het Haagse stadsgezicht genoemd mag worden. Het Sijthoff gebouw ontleent zijn identiteit aan de contemporaine interpretatie van klassieke lijnen en rondingen van de warenhuisarchitectuur in de straat en sluit daardoor goed aan bij de bestaande nabijgelegen bebouwing. Het heeft een hoge transparante winkelplint, een bijzondere gevelafwerking en is gedecoreerd met twaalf bronzen ooievaars van ruim vijf meter hoog die het gebouw op hun rug lijken te dragen. Een architectonische verwijzing van de ontwikkelaars naar het dier dat sinds honderden jaren symbool staat voor Den Haag.

KWALITEIT EN DUURZAAMHEID


Bij de ontwikkeling en realisatie van het Sijthoff gebouw zijn kwaliteit en duurzaamheid van doorslaggevend belang geweest. Het gebouw heeft een binnentuin met drooploop, is energiezuinig, voorzien van een gesloten warmte- koude systeem en flexibel indeelbaar. Bovendien heeft Sijthoff het duurzaamheidskenmerk BREEAM-NL ontwerpcertificaat “very good” behaald.

INDELING


Op de begane grond bevinden zich winkels, de entree van de kantoren, technische ruimten, de expeditie toegang en de fietsenstalling aan de achterzijde van het gebouw. De eerste verdieping betreft ook winkelruimte. De 3e tot en met de 6e verdieping worden gebruikt als kantoorruimte, waarbij op de 3e verdieping een binnentuin met droogloop is gerealiseerd. Het Sijthoff gebouw biedt in totaal op twee niveaus ca. 4.500 m2 vvo winkelruimte en op vier verdiepingen ca. 6.650 m2 vvo kantoorruimte.

FLEXIBILITEIT


De begane grond en de eerste verdieping bieden de mogelijkheid om in verschillende units te worden verdeeld waarbij elke unit in afmeting kan verschillen. Het kantoorgedeelte van het gebouw kent kernen waarin het trappenhuis en de liften zijn ondergebracht. Deze zijn zodanig gesitueerd dat elke verdieping in afzonderlijke vleugels kan worden onderverdeeld.
 
Zie ook:
Redevelopment
grote markt area
SIJTHOFF GESCHIEDENIS: In 1934 werd door prins Hendrik het oorspronkelijke Sijthoff gebouw officieel geopend. Het werd ...
Sijthoff
ONTWIKKELING EN DESIGN: De architectuur van het Sijthoff gebouw zorgt ervoor dat het met recht een nieuwe landmark in h...