Redevelopment
grote markt area

SIJTHOFF GESCHIEDENIS


In 1934 werd door prins Hendrik het oorspronkelijke Sijthoff gebouw officieel geopend. Het werd ontwikkeld door uitgever Albertus Willem Sijthoff jr. en in gebruik genomen door de Haagsche Courant. Opvallende elementen waren de klassieke gevelopbouw en het planetarium op de bovenste verdieping. In 1976 werd dit pand door een brand verwoest en medio jaren ’80 verrees er een voor deze periode kenmerkende vorm van nieuwbouw die niet meer voldoet aan de huidige behoefte.

GROTE MARKT AREA


Sijthoff is een icoon aan de Grote Marktstraat die als een aorta verschillende winkelgebieden tussen het Spui en de Grote Markt – zoals de Wagenstraat, de Spuistraat, de Vlamingstraat en de Venestraat – met elkaar verbindt. Een straat die jaarlijks door miljoenen mensen wordt bezocht en die na een intensieve herinrichting opnieuw geschiedenis gaat schrijven.

HET VOORUITZICHT


De Grote Marktstraat wordt een winkelboulevard die qua allure gaat concurreren met winkelstraten in wereldsteden als Parijs, Milaan en Londen. Een promenade die klassieke grandeur combineert met eigentijdse dynamiek. Waar de charme en klasse van afstraalt zonder pretentieus te zijn. Waar retailers zich graag willen vestigen, waar mensen graag gezien willen worden, waar het een genot is om te verblijven.

De Grote Marktstraat heeft een forse facelift ondergaan. Het ontwerp onderscheidt zich door de chique bestrating van exclusief terrazzobeton die een ‘loper’ klaar legt voor de bezoekers. En door het bijzondere verlichtingsplan waarin ‘kroonjuwelen’ zich manifesteren: exclusieve kroonluchters die de sfeer bepalen en de straat een fascinerende aanblik geven.

KANSEN VOOR ONDERNEMERS


Ondernemers die zich willen onderscheiden met hun locatie en presentatie krijgen hiervoor in de Grote Marktstraat alle gelegenheid. Zowel retailers die met metropolitische allure een winkelend miljoenenpubliek aan zich willen binden, als bedrijven die zich zonder logistieke belemmeringen in het bruisend hart van een dynamische winkelstad willen vestigen.
 
Zie ook:
Location
A-LOCATIE IN HARTJE DEN HAAG: Sijthoff bevindt zich op een ‘commercieel tactische’ plek in de binnenstad. Dichtbij ...
Shopping
heaven
WINKELPARADIJS VAN DE RANDSTAD: Den Haag is een kosmopolitische mix van koninklijke allure, exotische levendigheid, his...